Краят на епохата на Тотев в Сандански

Friday, 30 October 2015

Предизборното дерби в Сандански подсказва, че ерата на управлението на досегашния кмет Тотев е към своя край.

Андон Тотев бе на власт цели 12 години. Той се счита за най-богатият български кмет. На изборите на 25 октомври обаче гражданите на Сандански гласуваха различно. За победител в първия тур те излъчиха Кирил Котев. Той получи 32.78% от гласовете. Котев получи мощна политическа подкрепа от реформаторския блок и ВМРО. Резултатът от изборите го изпраща на балотаж с досегашния кмет.

Третият кандидат за поста – лидерът на РЗС Яне Янев, остана извън битката с 27.1 % от гласовете. Той подходи в типичния си стил на директна и остра предизборна кампания, изпълнена с обещания за грандиозни успехи. Това обаче се оказа недостатъчно, за да убеди повече хора да го подкрепят.

Краят на епохата на Тотев в Сандански

Кандидатурата на младият Кирил Котев изненада неприятно досегашния кмет Андон Тотев, както и Яне Янев. Докато в началото победата на Тотев сякаш беше предизвестена, с появата на Котев нещата обърнаха своя ход. На парламентарните избори през 2014 година Котев получи общо 7 129 гласа, което го прави народният представител с най-висок вот на доверие в България.

ВМРО и Реформаторския блок припознаха Котев за свой кандидат. След добрия резултат от 25-ти ноември, той получи подкрепата и на всички опоненти на Тотев, които виждат в негово лице единствена алтернатива за сваляне на досегашната власт.

Жителите на Сандански с нетърпение чакат битката на балотажа. Според тях намалялата подкрепа за Тотев е напълно логична, особено след като нито една парламентарна сила не пожела да застане зад него. Опонентите определят периода му на управление като време на застой на община Сандански.

Краят на епохата на Тотев в Сандански -  Краят на епохата на Тотев в Сандански

Краят на епохата на Тотев в Сандански

30.10.2015

Предизборното дерби в Сандански подсказва, че ерата на управлението на досегашния кмет Тотев е към своя край.
Краят на епохата на Тотев в Сандански -  Млад шофьор предизвика катастрофа в Сандански и избяга

Млад шофьор предизвика катастрофа в Сандански и избяга

28.09.2015

18-годишният шофьор от санданското село Джигурово - Ерджан Мутавчиев, е предизвикал катастрофа на пазар в Сандански и след инцидента е избягал от мястото на произшествието.
Краят на епохата на Тотев в Сандански -  Мъж от село Яково с множество счупвания след падане от дърво

Мъж от село Яково с множество счупвания след падане от дърво

21.09.2015

Мъж от петричкото село Яково пострада сериозно след падане от 10-метрово дърво. След падането той е изпаднал в безсъзнание и е бил напълно безсилен, за да повика за помощ.
Краят на епохата на Тотев в Сандански -  Малчуганите от ОФК Беласица с достойно представяне на стадион Българска армия

Малчуганите от ОФК Беласица с достойно представяне на стадион Българска армия

20.09.2015

Две контролни срещи си спретнаха младите надежди на ОФК Беласица срещу с момчетата от ЦСКА. Мачовете се проведоха на стадион Българска армия.
Краят на епохата на Тотев в Сандански -  Дете от Сандански се натрови с хапчета, помислило ги за бонбони

Дете от Сандански се натрови с хапчета, помислило ги за бонбони

19.09.2015

Детето е посегнало към медикаментите, тъй като ги е помислило за бонбони. За щастие неговото семейство е сигнализирало навреме за инцидента.